Najbolj nasmejan Ukmarjev dan

Na pragu poletja in v pričakovanju počitnic je bil v četrtek, 6. 6. 2024, prav poseben dan. Že tretji Ukmarjev dan je zaznamoval zanimiv in pester program na šolskem igrišču. Začetek dogodka je naznanila glasbena gostja Anika Horvat, ki je zapela ob spremljavi šolskega pevskega zbora in šla z našimi malimi sončki do roba in še čez, da je zaplesala še Zemlja. Nato je z uvodnim pozdravom na oder stopil ravnatelj Andrej Mlinar, za njim pa je vse prisotne nagovoril tudi podžupan Mestne občine Koper, Janez Starman, ki je povedal, da ga z našo šolo veže veliko vezi, saj jo je obiskoval tudi on. Dodal je, da: »Osnovna šola Antona Ukmarja kljub svojim 45. letom ostaja med najlepšimi v slovenski Istri, če ne celo Sloveniji.« Našim učencem je zaželel lepe počitnice, še prej pa brezskrbno uživanje na Ukmarjevem dnevu. In res smo se imeli zelo lepo.

Sledil je glasbeno plesni program, ki so ga prepletale točke mlajše in starejše zasedbe šolskega benda, finalistov Ukmarjevih talentov, ki so predstavili tudi svojo himno, ter plesni nastop naše plesne skupine.

Po odrskem delu in plesni animaciji je napočil čas za ustvarjalne delavnice, razne aktivnosti, srečelov in seveda peko palačink, kjer je bila gneča največja. Obiskovalci so se lahko sprehodili po tržnici, si ogledali izdelke, ki so jih ustvarili učenci sami in z nakupom prispevali v šolski sklad. Z navdušenjem so se ustavljali pri knjižni menjalnici, izdelovali knjižne kazalke, zapestnice prijateljstva, glineni nakit in origami, se na delavnicah preizkusili v angleščini, italijanščini, matematiki, geografiji, biologiji in celo belokranjskih plesih. Pokukali so v znanstveni kotiček, dali drugo priložnost rabljenim oblačilom in si poslikali obraz. Veliko zanimanja je požel srečelov, saj so bile številne vrečke s presenečenjem sila vabljive. Najbolj pa je seveda dišalo okoli Ukmarjeve ´kuhne´, kjer so se lačni lahko okrepčali s pašto z domačim pestom.

Ob pogledu na sončni zahod nad morjem smo vsi že vohali poletje, letošnje bo še posebej zanimivo, saj bo olimpijsko. Našo državo bo zastopalo kar nekaj slovenskih športnikov. Tako so za presenečenje večera poskrbeli predstavnik Olimpijskega komiteja Slovenije in Združenja športnih zvez, Goran Sambt ter jadralka Teja Černe in Lina Eržen, ki se bo preizkusila v jadranju na deski. S slovensko baklo – ki ne simbolizira le olimpijskega plamena, je tudi simbol enotnosti, prijateljstva in športnega duha – v rokah so nato pozvali vse generacije na tek z baklo okoli igrišča.

Z nasmehi na obrazih se je tako sklenil še en Ukmarjev dan.

1

Slika 1 of 185

Dostopnost