V okviru Erasmus+ projekta, ki ga sofinancira Evropska unija, smo v ponedeljek, 12. 12. 2022, na naši šoli organizirali prireditev Na krilih raznolikosti, s katero smo obeležili mednarodni dan migrantov. Prireditev s pestrim kulturnim programom, ki jo je organizirala učiteljica Patricija Kravanja, je s pozdravnim nagovorom, v katerem je povedal, da si na šoli prizadevamo vsem učencem zagotoviti dobro počutje in sprejetost, otvoril ravnatelj Andrej Mlinar. Rdeča nit dogodka je bila dobro počutje, sprejetost in medkulturni dialog, ki je na naši šoli prisoten že od ustanovitve.

Po nagovoru ravnatelja so se predstavili učenci priseljenci. V maternih jezikih so povedali, kaj jim je v Sloveniji všeč in kaj pogrešajo.
Osrednja gostja medkulturnega dogodka je bila Arbnore Avdylaj, nekdanja učenka naše šole, danes uspešna ženska, zaposlena na Veleposlaništvu Republike Kosova v Ljubljani. Arbnore nam je zaupala svojo življenjsko zgodbo, ko se je zaradi vojne na Kosovu kot petletna deklica odpravila boljšemu življenju naproti. Pot jo je zanesla v Slovenijo, kjer živi in dela še danes.
Prireditev je obogatil šolski pevski zbor pod vodstvom učiteljice Ive Dobovičnik in plesna točka učenk pod vodstvom učiteljice Jane Žerjal.
Po dogodku so se obiskovalci posladkali s tradicionalnimi slovenskimi sladicami ter sladicami držav, iz katerih prihajajo naši učenci priseljenci. Sladice so nastale izpod rok učiteljice Tatjane Dominić Radivojević.

Dostopnost