Spoštovani,

neznani avtor je nekoč zapisal, da čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto smo vozili, v kakšni hiši smo živeli, koliko smo imeli na bančnem računu in kako smo se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker smo bili pomembni v življenju  nekega otroka.

S podporo Sveta staršev OŠ Antona Ukmarja Koper smo se odločili za akcijo UČIM SE POMAGATI. Akcija je povzetek vseh aktivnosti, ki že sedaj potekajo na področju šolskega sklada in potrebujejo dodatno promocijo za čim bolj množičen odziv.

Šola skuša zagotavljati čim boljše pogoje za učenje otrok. Ker so sredstva ustanovitelja in države pogosto omejena je breme pestrejšega in kvalitetnejšega šolanja delno prestavljeno na starše. Kljub potrjenim racionalnim predlogom razširjenega in nadstandardnega programa na naši šoli, nekatere družine s težavo pokrivajo obveznosti. 

Temeljne človeške norme narekujejo, da nihče ne bi smel biti prikrajšan kvalitetnega izobraževanja in pestrosti izbire programov šolanja zaradi morebitne finančne stiske staršev ali drugih negativnih življenjskih okoliščin. Zato smo na OŠ Antona Ukmarja Koper ustanovili šolski socialni sklad, kamor se stekajo sredstva s tem namenom.

Vsak prispevek v ta sklad pomeni plemenito dejanje, ki prerašča dobrodelnost in ščiti  osebnost posameznika pred vse večjim porastom individualizma in ksenofobije.

Donacije socialnemu skladu, zbiralne akcije papirja, prostovoljna zbiranja šolskih potrebščin in druge akcije šolskega sklada predstavljamo tudi kot priložnost ozaveščanja otrok o pomenu pomoči drugim.

Otrok, ki  bo pri akcijah sodeloval bo ozavestil pomen sočutja in se razvijal v smer zdrave osebnost s sposobnostjo empatije in pomoči drugim.

Veseli bomo, če se boste odzvali po svojih zmožnostih v kakršnikoli obliki. Z zbiranjem papirja, darovanjem šolskim potrebščin ali denarno pomočjo (TRR  SI56 0125 0603 0657 283    Referenca 00 76394).

Akcija UČIM SE POMAGATI bo uspešna le, če bomo pri tem vključili tudi naše otroke. Hvala vsem, ki boste pri tem sodelovali.

Andrej Mlinar, ravnatelj šole

Dostopnost