V šolskem letu 2020/2021 je Turistična zbornica Slovenije s partnerji Turistično gostinsko zbornico Slovenije, Društvom kuharjev in slaščičarjev Slovenije, razpisala 12. tekmovanje za »Zlato kuhalnico«. Na tekmovanju, ki je bilo zaradi epidemije premaknjeno na 14. september 2021, sta našo šolo pod mentorstvom Tatjane Dominić Radivojević v kuharski ekipi zastopali učenki 7.a, Anja Dakić in Julija Kocjan. Regijsko tekmovanje je potekalo v Srednji šoli Izola.

Kuharske ekipe so se preizkusile pri pripravi pirine ali ječmenove rižote s prilogo po lastni izbiri ter sestavljeno solato. Solato so tekmovalci morali sestaviti iz dveh surovih in treh kuhanih zelenjav. Kot glavno jed sta učenki pripravili ječmenovo rižoto s porom, piščancem in barvnim trisom paprik na rukoli z balzamičnim kisom ter zeleno solato s cikorjo, paradižnikom, koruzo in rdečo peso.

Za pripravo, izgled in okus jedi sta učenki dosegli ZLATO PRIZNANJE in se uvrstili na državno tekmovanje, ki bo potekalo v začetku oktobra v Postojni. Čestitamo in držimo pesti!

Dostopnost