Iskanje po arhivu

Mlajši deški naše šole občinski prvaki

13. 2. 2019

 

V sredo, 13. 2. 2018 so mlajši dečki na občinskem prvenstvu v košarki dosegli 1. mesto. Tekmovanje je potekalo na OŠ Koper. Čestitamo!
 
 

 

Šola v naravi za učence 4.c razreda

11. 2. - 15. 2. 2019

 

V ponedeljek, 11. 2. 2019, smo se učenci 4. c razreda odpravili v šolo v naravi v Kočevje, kjer naj bi se preizkusili v teku na smučeh :) Topli vremenski pogoji so nam omogočili ogled mesta Kočevje, sprehod v bližnji gozd in igre na prostem..., poleg izvajanja naravoslovnih eksperimentov, lokostrelstva in kviza z zanimivimi vprašanji... Čaka nas še ogled jame in kurjenje ognja, pa težko pričakovani večerni disko :)

 

Šola v naravi za 4.a in 4. b razred

 

Učenci 4.a in 4.b so se v domu Jurček v Kočevju imeli zelo lepo, kljub temu, da ni bilo snega.

Učitreljice Jasna,Andreja in Marinka

 

Poslikava sten na razredni stopnji

31. 1. 2019

V sklopu projekta Popestrimo šolo (POŠ) smo s skupino učenk poslikale stene garderobe na razredni stopnji .
Zdaj jih krasijo pisane poslikave, ki razveseljujejo učence.

Mentorica: Emilija Podjavoršek

 

Naši učenci so se uvrstili v polfinale državnega tekmovanja v rokometu

30. 1. 2019

Učenci naše šole so v sredo, 30.1.2019 sodelovali na četrtfinalnem turnirju v rokometu za starejše učence v Železnikih.  Z dvema zmagama so se uvrstili v polfinale državnega tekmovanja. Čestitamo!

 

Učenci 5.c sporočajo, da se imajo lepo v šoli v naravi.

28. 1. - 1. 2. 2019

 

Nekaj fotoutrinkov.

 

Obisk učencev španščine na potopisnem predavanju Peru, Bolivija, Argentina

24. 1. 2019

Z učenci izbirnega predmeta španščina smo v četrtek, 24. 1. 2019, v Kulturnem domu Izola z zanimanjem prisluhnili velikemu popotniku Zoranu Furmanu. Tokrat nam je predstavil lepote Peruja, Bolivije in Argentine. V tem koščku sveta je znanje španščine pomembno, saj domačini druge tuje jezike slabo ali sploh ne poznajo. Upajmo, da bo nekatere učence pot zanesla tudi v tako oddaljene kraje, kot je Latinska Amerika, in bodo lahko svoje znanje španščine nekoč koristno uporabili.  

Maša Avsenak Zobec, učiteljica španščine

 

Šola v naravi za 5.a in 5.b na Cerknem

21. 1. 2019 - 25. 1. 2019

 

5.a in 5.b Smo v šoli v naravi v CŠOD-ju Cerkno. Imamo se lepo,snega je dovolj,vsi ze smucamo in se zabavamo na razlicnih dejavnostih.

Učiteljici Nataša Rok Poročnik in Katja Gantar

 

Ogled letališča in hotela Kempinksi Palace Portorož v okviru izbirnega predmeta Turistična vzgoja

16. 1. 2019


V sredo, 16. 1. 2019, so se učenci izbirnega predmeta Turistična vzgoja odpravili raziskovat mednarodno letališče Portorož in hotel Kempinski Palace Portorož, ki velja za najlepši hotel v Sloveniji. Na terenskih vajah so učenci spoznali pomen letalskega prometa za turizem in edini hotel s petimi zvezdicami in oznako "superior" v Sloveniji. Učenci so se tudi seznanili z možnostmi zaposlitve v turizmu. Na koncu terenskih vaj smo si za zaključek privoščili še okrepčilo. Mentor: Peter Grbec.

 

Učenci 6.c razreda: To sem jaz

15. 1. 2019

V okviru projekta Pogum je v torek, 15.1. 2019, potekal tehniški dan z naslovom To sem jaz, kjer so učenci 6.c razreda razvijali kompetence podjetnosti, predvsem pa so spoznavali samega sebe preko različnih aktivnostih. Cilj tehniškega dne je bil osveščanje učencev o pomembnosti poznavanja svojih močnih področij in interesov ter prevzemanje odgovornosti za lastne odločitve z namenom, da bodo začeli razmišljati o  prvih korakih na svoji poklicni poti.

 

Astronomski večer Pogled v nočno nebo

11. 1. 2019

 

V okviru izbirnega predmeta Raziskovanje domačega kraja so devetošolci v petek, 11. 1. 2019, v večernih in nočnih urah opazovali nočno nebo nad Koprom, si sami pripravili hrano in nato prespali na šoli. Bilo je lepo. 

Mentor: Peter Grbec, učitelj spreljevalec: Tomo Drevenšek.

 

Interesno dejavnost Lego robotika sta obiskala dva pomembna gosta

21. 12. 2018

 

V petek, 21. 12. 2018, sta učence interesne dejavnosti Lego Robotika obiskala Božiček in Jelenček Rudolf (oba seveda iz lego kock) in učencem zaželele lepe praznike. Več si lahko ogledate v video posnetku.

 

Uspešno izveden bazar na naši šoli

18. 12. 2018

Bilo je naporno, ustvarjalno in čarobno. Zahvaljujemo se vsem učiteljem, učencem in staršem, ki so z nami sodelovali z izdelki in delom na stojnicah ter obiskovalcem za navdušenje in prispevke. Hvala
Učenci 6. razredov in izbirnega predmeta Načini prehranjevanja.

Hvala, Tatjana

 

Petošolci na bazarju

18. 12. 2018

Lepo nam je bilo in uživali smo.

 

Učenci ustvarjali risanke o zmanjševanju globalnega segrevanja ozračja

13. 12. 2018

 

Učenci izbirnega predmeta Okoljska vzgoja OŠ Antona Ukmarja Koper so s pomočjo aplikacije Stop motion studio izdelali risanke, kako bi oni zmanjšali globalno segrevanje ozračja. Predstavljamo vam zmagovalno risanko. Čestitke.

.be

 

 

Naše učenke odlične v akrobatiki

4. 12. 2108

 

V ponedeljek, 26.11.2018, je na Osnovni šoli Dušana Bordona potekalo polfinale državnega tekmovanja v akrobatiki. Osnovno šolo Antona Ukmarja so zastopale učenke od 1. do 9. razreda ( BLATNIK JULIJA, SEVER KIM, FONTANOT FIONA, ULČAR ANA, GRMŠEK VERONIKA, JURIŠIĆ KATJA, BENČIČ VITA, ŠTRUBELJ SARA, MOČIBOB SOFIA, BEDENE BELANA, FAVENTO BEZJAK EVA, HORVAT SARA, , GROŠIĆ SORAJA, STOJANOVIČ ZARJA ERIKA, ŠTRAVS GAJA, UGRIN BON NOEL, NEVZATOVIĆ UNA, LOVREČIČ MARUŠA, SIKUR FIONA, PRAŽNIKAR RONJA, LELIĆ AJLA, SUKANOVIĆ LEJLA, HALKIĆ TISA, VAJGEL MIA, POROČNIK MANCA, SIKUR AURORA, MADŽAROVIĆ DAYNA, BELEC TAJDA, KASTELIC ANET).

Najmlajše deklice so dosegle zavidljivo 1. mesto, mlajše deklice in starejše deklice pa več kot odlično 2. mesto. Posamezno sta na stopničkah stali najmlajši deklici Sofija in Kim ter mlajša deklica Maruša.

V finalu državnega tekmovanja, ki je potekalo v torek, 4.12.2018, na Osnovni šoli Brežice, so državne podprvakinje postale mlajše deklice (PLACER GAJA, STOJANOVIČ ZARJA ERIKA, ŠTRAVS GAJA, LOVREČIČ MARUŠA, FAVENTO BEZJAK EVA). Starejše deklice (MOČIBOB SCARLET, SUKANOVIĆ LEJLA, PRAŽNIKAR RONJA, MADŽAROVIĆ DAYNA, KASTELIC ANET) so bile 5.najboljše v državi.

Iskrene čestitke vsem tekmovalkam za odlične uspehe!!

 

Učenci so obiskali starejše občane v Obalnem domu upokojencev Koper

4. 12. 2018

V mesecu novembru in decembru smo obiskali starejše občane, ki so nastanjeni v   Obalnem domu upokojencev Koper. V sklopu projekta Popestrimo šolo in projekta Simbioza šola je skupina učencev 7. in 8. razredov skupaj s starostniki izdelala praznične okraske iz slanega testa. Skupaj smo okrasili prostore Obalnega doma. Z medsebojnim aktivnim druženjem učencev in starejših oseb, spoštljivim odnosom in delom, smo obogatili medčloveške odnose ter poskrbeli za izmenjavo znanj in izkušenj med različnimi generacijami.


 

Obisk Televizije in Radia Koper

4. 12. 2018

 

Z učenci retorike smo se v torek, 4. 12. 2018, odpravili na ogled Televizije in Radia Koper. Učenci so se spoznali z različnimi poklici in se preizkusili pred kamero in mikrofonom. Skupaj smo preživeli poučno in zanimivo popoldne. Učiteljica retorike: Maša Avsenak Zobec

Razstava likovnih del učencev izbirnega predmeta Likovno ŭstvarjanje (4.-6. razred)

11. 11. 2018


V okviru likovnega ustvarjanja za 4.-6. razrede, so učenci risali ribice. Ob zaključku likovne naloge, smo na hodniku predmetne stopnje pripravili likovno razstavo.

Mentorica: Katarina Kleibencetl Božič

 

Interesna dejavnost LEGO robotika za učence 2. in 3. razredov

6. 11. 2018

 

V letošnjem šolskem letu lahko učenci 2. in 3. razreda obiskujejo interesno dejavnost LEGO robotika. Učenci sestavljajo in programirajo lego kocke WeDo 2.0, uporabljajo različne senzorje, raziskujejo in krepijo timsko delo. Hkrati se s pomočjo šolskih tablic učijo programirati.  

 

Kratka znanstveno raziskovalna delavnica za osmošolce

30. 10. 2018

 

V torek 30.10. v času krompirjevih počitnic smo z učenci 8. razreda izvedli kratko znanstveno raziskovalno delavnico iz področja fizike. Čestitamo vsem udelžencem, ki so se izkazali v raziskovanju znanosti.

Vodja projekta Tomo Drevenšek


 

Razstava likovnih del učencev izbirnega predmeta Likovno snovanje

26. 10. 2018

 

V okviru likovnega snovanja 1 za 7. razrede, so učenci risali morske živali. Ustvarjali so na področju risanja s ciljem, da so se črtno izražali in iskali pestrost v obliki in vzorcih.
Ob zaključku likovne naloge, smo na hodniku predmetne stopnje pripravili likovno razstavo.

Mentorica LS1: Katarina Kleibencetl Božič

 

Učenci razmišljajo o varčevanju in potrošniških ciljih

24. 10. in 25. 10. 2018

 

V sredo in četrtek, 24. 10. in 25. 10. 2018, so na naši šoli zaposleni Intesa Sanpaolo bank iz Kopra izpeljali delavnico NA TEBI JE! Cilj delavnice je bil učence sedmega in osmega razreda spodbuditi k poznavanju upravljanja z lastnimi financami, spodbuditi učence k razmišljanju o pomenu varčevanja in razporeditve financ za doseganje potrošniških ciljev. Učenci so z zanimanjem sodelovali in razmišljali o svojih kratkoročnih, srednjeročnih in dolgoročnih finančnih ciljih.

 

 Teden otroka in mavrica

1. 10. 2018

 

1. oktobra se je začel Teden otroka in še isti dan je naše najmlajše učence razveselila mavrica.

 

Športni dan 3.a razreda

29. 9. 2018

 

3.a razred s pogledom na morje pošilja pozno poletni pozdrav!

 

Na naši šoli so potekale od 26. 6. do 13. 7. 2018 aktivne počitnice

26. 6. - 13. 7. 2018

 

Na naši šoli so potekale od 26. 6. do 13. 7. 2018 aktivne počitnice, na katerih so bili otroci res aktivni. Učiteljice so otrokom risale poljubne tetovaže s flomastri za kožo, učenci so pod mentorstvom izdelovali "šparovčke", barvali pobarvanke, izdelovali risane junake, igrali namizni nogomet, šivali (izdelali so si predpasnike), pletli zapestnice, izdelovali so predmete iz das mase, navijali smo na rokometnih tekmah, saj smo gostili Eurofest na naši šoli, risali s kredami, risali na kamne, sestavljali sestavljanke, plesali in peli, se sprehajali ob morju.

Aktivne počitnice so vključevale tudi različne športne igre in plavanje. Poleg tega so imeli učenci dva tedna na voljo modelarske delavnice, kjer so izdelovali ladjice, spoznavali robotke. Več fotografij si lahko pogledate na spletni strani šole.

Učenci so se vrnili z raziskovalnega poletnega tabora

6. 7. 2018

 

Vsi smo že vrnili s tabora, kjer smo samostojno preživeli zanimive dogodivščine v novem kraju in med novimi prijatelji. Pošiljamo Vam še nekaj Rakiških utrinkov in želimo lepeeee počitnice.

 

Učenci na raziskovalnem taboru na Rakitni (2. skupina)

3. 7. - 6. 7. 2018

 

Otroci in učitelji pošiljajo lepe pozdrave s Poletnega tabora 2 na Rakitni in sporočajo, da se imajo zeeelooo lepo ter ponoči pridno spijo.


 

 

Učenci na raziskovalnem taboru na Rakitni (1. skupina)

26. 6. - 29. 6. 2018

 

Učenci in učitelji Poletnega raziskovalnega tabora 1 v MKZ Rakitna sporočajo, da so srečno prispeli na cilj in so že pripravljeni na nove dogodivščine.

Leeeeeep pozdrav z Rakitne.

 

 

Plesna predstava Med valovi kot počastitev Dneva državnosti

22. 6. 2018

 

V petek, 22. junija 2018 so učencipripravili plesno predstavo Med valovi s katero smo počastili Dan Državnosti. Čestitamo učencem za ustvarjalnost, prav tako čestitamo mentoricam Leni Vales in Vesni Berce  ter celotni tehnični ekipi. 

 

Obisk predsednika države g. Boruta Pahorja in predsedniške palače

21. 6. 2018


Skupina učenk in učencev je v četrtek, 21. junija 2018, na povabilo predsednika republike Slovenije obiskala Predsedniško palačo. Prisostvovali smo podelitvi jabolka navdiha, ki ga ga je prejel otroški pevski zbor Rock mulčki. Predsednik nas je pogostil s sladoledom, nato pa smo se sprehodili čez Kongresni trg do Tromostovja, kjer smo ob Prešernovem spomeniku pripravili kratek nastop otroškega pevskega zbora in gimnastičark.

 

Interesna dejavnost gimnastika v šolskem letu 2017/2018 množično obiskana

21. 6. 2018

 

V šolskem letu 2017/2018 je interesno dejavnost Gimnastika obiskovalo 118 učencev.

Osnovno šolo Antona Ukmarja so na polfinalnih in finalnih državnih tekmovanjih zelo uspešno zastopale učenke od 1. – 8. razreda: Kim Sever, Sofia Močibob, Katja Juršić, Vita Benčič, Noel Ugrin Bon, Una Nevzatović, Sara Horvat, Manca Unterlechner, Tea Zore, Gaja Placer, Soraja Grošić, Gaja Štravs, Zarja Erika Stojanovič, Lejla Lelić, Maruša Lovrečič, Fiona Sikur, Veronika Domajnko, Rebeka Bremec, Tayra Madžarovič, Mia Sever, Scarlet Močibob, Lejla Sukanović, Nika Zajc, Ronja Pražnikar, Brina Lovrečič, Tisa Halkić, Mia Vajgel, Aurora Sikur, Manja Domajnko, Dayna Madžarović, Tajda Belec, Anet Kastelic in Manca Poročnik.

Čestitamo!

 

Lego robotika za najmlajše

21. 6. 2018

 

21. junija 2018 so učenci 4.b razreda sestavljali Lego kocke WeDo 2.0 in jih s pomočjo tablice programirali. Hkrati so se tudi veliko zanimivega naučili.

 

 

Planinski izlet z rolerji

20. 6. 2018

 

V sredo, 20. junija 2018 smo se podali na zadnji planinski izlet in to  z rolerji. Bilo je super.

 

Učenci pridobili priznanja Mladi parkoslovec

20. 6. 2018

 

Organizator aktivnosti Mladi parkoslovec je ob napovedanih časovnih intervalih na spletni strani www.naravniparkislovenije.si objavil 3 sklope vprašanj o naravnih in kulturnih značilnosti 12 zavarovanih območij narave v Sloveniji. Aktivnost za šolarje je potekala celo šolsko leto 2017/2018.

Priznanje in naziv MLADI PARKOSLOVEC je prejelo 12 učencev 5. in 6. razreda. Učenci so dobili tudi praktično darilo (igralne karte na temo parkov)

Mentor Tomo Drevenšek

 

 

Zaključek športnega programa

20. 6. 2018

 

V sredo 20. junija smo imeli na šoli zaključek športnega program.

 

 

 

Četrtošolci z ladjo biskali Piran

18. in 19.. 6. 2018

 

V ponedeljek, 18.6.2018 in torek, 19.6.2018 smo četrtošolci imeli naravoslovni dan na temo Vode in MORJE. Z ladjo smo odšli do Pirana. Po poti smo si ogledovali našo obalo. Videli smo krajinski park, Mesečev zaliv, klif, sredozemske rastline in ponovili vse o naši naravni dediščini.
V Piranu smo se ustavili na Tartinijevem trgu in vse naokoli opazovali znamenite palače , si v galeriji ogledali slike, ustavili smo se na Trgu 1. maja, kjer je bilo posnetih veliko prizorov iz filma Poletje v školjki, hodili po ozkih uličicah ter tako utrjevali snov o naši kulturni dediščini.
Naslednji dan smo občutili okolje tik ob morju, opazovali sladkovodno jezero v Fiesi in spoznali morske ter obmorske organizme. Vrnili smo se polni prijetnih vtisov in doživetij.

 

Tekmovanje Čisti zobki

18. 6. 2018

Tudi v letošnjem šolskem letu so učenci od 2. do 5. razreda tekmovali, kdo bo osvojil naziv zmagovalnega oddelka za najbolj čiste zobe. To je uspelo 5. a. ČESTITAMO. Učenci so skupaj z razredničarko pripravili prisrčno prireditev, kjer sta ga. Katja in Tatjana podelili nagrade vsem tistim učencem, ki so skozi vse leto skrbeli za svoje zobe. ​

 

Valeta 2018

14. 6. 2018

Tudi letos so se devetošolci na valeti poslovili od osnovne šole Antona Ukmarja. Valeta je bila sproščena, prijeta in zelo zanimiva. Na valeti je ravnateljica podelila tudi nagrade raziskovalca šole, umetnika šole, športnice šole in dve nagradi šole. Devetošolcem čestitamo za lepo valeto in jim želimo še veliko uspehov v nadaljnjem šolanju. 

 

Predaja ključa šole 

 13. 6. 2018

 

V sredo, 13. 6. 2018 je na šoli potekala predaja ključa šole. V napetem tekmovanju si j eključ šole prislužil 8.c razred. Čestitamo!

 

Prireditev Med melodijami

13. 6. 2018

 

V sredo, 13. junija 2018 so se predstavljali učenci, ki na šoli obiskujejo interesne dejavnosti flavte, kitare, ukulel in šolskega ansambla. Bilo je lepo!

 

Prireditev med valovi

12. 6. 2018

 

12. junija 2018 so se staršem predstavili učenci in učenke, ki obiskujejo interesno dejavnost Ples. Utrinke s prireditve si lahko ogledate v galeriji slik.

 

 

Tekma Učitelji : Devetošolci

12. 6. 2018

 

V torek, 12. 6. 2018 je na šoli potekala tekma v odbojki med učitelji in udevetošolci. Kdo je bil zmagovalec lahko razberete iz slik.

 

Športna prireditev Razgibajmo poletje

5. 6. 2018

Letošnje poletje smo pričeli s športno prireditvijo "RAZGIBANO V POLETJE". Na njej so svoje spretnosti in gibčnost prikazali učenci, ki so obiskovali interesno dejavnost gimnastika. Pridružili so se jim tudi nogometaši, košarkaši, rokometaši in odbojkarice. Učenci so svoj nastop posvetili pomočnici ga. Vesni Berce, ki je 36 let prenašal svoje gimnastično zanje na mlajši rod. V znamenje hvaležnosti so ji gimnastičarke izročile 36 vrtnic. Galerija

 

Ogled proizvodnje podjetja Titus

5. 6. 2018

 

V torek, 5. 6. 2018 smo si v okviru projekta POŠ 2016-2021 ogledali proizvodnjo podjetja Titus d. o. o Dekani, ki razvija, proizvaja in prodaja pohištveno okovje,
hidravlične blažilce ...
Ogledali smo si oddelek montaže, plastike, litja, stiskalnice, avtomatizacije, kalilnice, orodjarne ...
Osmošolci so bili nad videnim navdušeni. Osebje podjetja Titus d. o. o. nas je lepo sprejelo in pogostilo, za kar smo zelo hvaležni.

Zapisala: Tadeja Burić

 

Prireditev ob svetovnem dnevu okolja

5. 6. 2018


V torek, 5. junija 2018, so se štiri učenke 8. b udeležile zaključne prireditve ob svetovnem dnevu okolja, »Najodmevnejši glasnik zelene prihodnosti«. Prireditev sta organizirala Marjetica Koper in zavod Nomad. Najboljše skupine iz osnovnih šol Mestne občine Koper in Občine Ankaran so se potegovale za privlačne nagrade. Eva, Ela, Luna in Špela so se zagrizeno borile v športnih in teoretičnih igrah ter si prislužile priznanje, knjižnici pa dve knjigi. Čestitamo!

 


Zaključna prireditev natečaja Naj prostovoljec 2018

4. 6. 2018

V ponedeljek, 4. junija 2018, je v kongresnem centru Brdo potekala zaključna prireditev natečaja Naj prostovoljec 2017. Mark Djurašević, učenec 9. B, je prijel priznanje za svoj prispevek na področju prostovoljstva.

"S prostovoljstvom bogatim. Sebe in druge."


Čestitamo!

Več na povezavi:

http://mss.si/novice/podeljena-priznanja-v-natecaju-prostovoljec-leta-2017/

 

 

Tretješolci na ogledu gasilske brigade Koper

29. 5. 2018

V torek, 29. 5. 2018 smo se tretješolci odpravili na ogled Gasilske brigade Koper. Prijazen gasilec je otrokom predstavil svoj zanimiv poklic. Ogledali smo si gasilska vozila, najbolj pa nam je bil všeč star gasilski avto, ki ga ne uporabljajo več. Na koncu smo se lahko tudi sami preizkusili v gašenju namišljenega ognja.

 

Obisk učencev iz OŠ Dr. Branimira Markoviča Ravna Gora iz Gorskega kotarja na Hrvaškem

23. 5. 2018

V sredo, 23. maja 2018, so našo šolo obiskali vrstniki iz OŠ Dr. Branimira Markoviča Ravna Gora iz Gorskega kotarja na Hrvaškem, s katero naša šola že tretje leto sodeluje v mednarodnem projektu "Branje ne pozna meja /Čitanje ne poznaje granice.
Skupaj smo prežiiveli lep dan.
Mentorice: Patricija Kravanja, Andreja Spudič in Mateja Kokošar

Več na povezavi

https://dobrodoslivsolskiknjiznici.weebly.com/obvestila-novice.html

 

Sedmošolci v Križni jami in rakovem Škocjanu

21. 5. 2018

 

Učenci 7. razredov so v ponedeljek, 21. maja 2018, v Križni jami raziskovali značilnosti podzemeljskih kraških pojavov, v Rakovem Škocjanu pa so najprej raziskovali značilnosti Tkalca jame, nato pa so se še zapeljali s kanuji do Velikega naravnega mosta.


 

Tekmovanje Zlata kuhalnica 2018

16. 5. 2018

 

V sredo, 16.maja 2018, je na Srednji gostinski in turistični šoli potekalo tekmovanje za zlato kuhalnico. Od dvanajstih priznanj je stroga komisija podelila 8 srebrnih in 4 zlata priznanja Zlate kuhalnice. Eno od zlatih priznanj so dosegle osmošolke naše šole: Manca. Mia in Melani. Pripravile so čudovito kremno rižoto z gobicami, porom in korenčkom ter vanilijevo kremo z jagodami. Za pripravo jedi, izgled razstavne mize in okusov pripravljenih jedi so prejele Zlato priznanje Zlate kuhalnice.

ČESTITAMO !
Mentorica: Tatjana Radivojević

 

Stopnice dobile nov izgled

16. 5. 2018

 

Na razredni stopnji so stopnice dobile nov izgled. Upam, da bo sedaj poštevanka malo lažja.

 

 

Obisk predsednika države, g. Boruta Pahorja, na naši šoli

15. 5. 2018

 

V torek, 15. 5. 2018, je na povabilo učenca 9. razreda Marka Djuraševića učence naše šole obiskal predsednik Republike Slovenije g. Borut Pahor. Učenci in učitelji smo predsedniku države pripravili topel sprejem: Z zanimanjem smo prisluhnili vprašanjem učencev, kulturnemu programu in seveda odgovorom predsednika Republike Slovenije, ki se je prijazno odzval našemu vabilu. Hvala g. predsedniku države za obisk na naši šoli.

 

Državno tekmovanje v robotiki za osnovne in srednje šole v Mariboru.

15. 5. 2018

15. maja 2018 so se učenci naše šole udeležili državnega tekmovanja v robotiki.

Bronasto priznanje:
Tilen Jelen - samogradni robosled, sledenje črni črti.

Bronasto priznanje:
Tilen Jelen - robot poznavalec (elektronski test znanja)

Srebrno priznanje:
Mark Placer in Jurij Skerlic - LEGO, sledenje črni črti.

Čestitamo!

Ob dani priložnosti smo izkoristili čas še za ogled nogomentega stadiona Ljudski vrt Maribor.

Zapisal mentor: Tomo Drevenšek

 

Državno srečanje mladih raziskovalcev Slovenije 2018

14. 5. 2018

 

V ponedeljek, 14. maja 2018, je v Murski Soboti potekalo že 52. srečanje mladih raziskovalcev Slovenije. Predstavljene so bile raziskovalne naloge osnovno in srednješolcev na 20 različnih področjih oziroma 231 predstavljenih nalog.

Naša dva učenca 8. razreda
Fabian Fontanot in Enej Dolšak Fabris sta z raziskovalno nalogo na področju fizike in astronomije, z naslovom Zakaj je nebo modro (mlečne maščobe primerjane z snovmi v naši atmosferi) in suvereno predstavitvijo, obogateno z zanimivim poskusom osvojila srebrno sovico.

Čestitamo!

Zapisal mentor Tomo Drevenšek

 

Prekmurje: vulkan in Ptuj: sekvoja?

11. 5. - 12. 5. 2018

Učenci izbirnega predmeta Življenje človeka na Zemlji so v petek in soboto, od 11. 5. do 12. 5. 2018 dva dni raziskovali Prekmurje, Ptuj in Maribor z okolico. Osmošolci so raziskovali vulkan v doživljajskem parku Vulkanija, Grad Grad in iskali minerale olivina v kamnolomu vulkanskega pepela, šli na sprehod na tromejo med Slovenijo, Avstrijo in Italijo, si ogledali Mlin na Muri in komarje ter prespali v CŠOD na Ptuju.  Naslednji dan smo veslali po Ptujskem "morju", kakor pravijo domačini Ptujskemu jezeru, si ogledali Ptuj in sekvojo v bližini ter se odpravili še v Maribor, kjer smo raziskali najstarejšo trto na svetu. V Mariboru smo si privoščili še sladoled. Skratka, SV Slovenija nas je navdušila.

 

Rdeči križ in mladi prostovoljci  

11. 5. 2018

V četrtek, 10. maja, 2018 je potekala na OŠ Koper prireditev in tekmovanje na temo »Rdeči križ in mladi prostovoljci«. Z naše šole so se prireditve udeležili vsi četrtošolci in dve tekmovalni skupini. Učenci tekmovalci so bili zelo uspešni. Darjan, Lan in Luka so si priborili drugo mesto.

Nekaj utrinkov s priprav na tekmovanje. Zahvaljujemo se g. Bojanu Renku, ki nas je prostovoljno pripravljal na praktična znanja iz Rdečega križa.

Mentorica: Alenka Veselica

 

 

Učenci sodelovali pri čiščenju našega morja

4. 5. 2018

 

V petek, 4. 5. 2018, so izvedli učenci naše šole čistilno akcijo, v sklopu katere so pripomogli k odstranjevanju naplavljenih odpadkov v našem morju.

Vsi sodelujoči učenci so vestno in vztrajno pobirali odpadke od Žusterne in še naprej od Muleta. Prav vsi sodelujoči si zaslužijo čestitke za njihovo pripravljenost sodelovanja in odlično izvedeno akcijo.

Učitelji

 

Naša šola je bogatejša za učilnico v naravi

20. 4. 2018

 

Naša šola je bogatejša za učilnico v naravi, ki jo bomo učenci in učitelji s pridom izkoristili za še bolj zanimiv in raznolik pouk.

 

Zaključek zbiralne akcije plastenk

20. 4. 2018

 

Danes zaključujemo zbiralno akcijo starih plastenk, ki je na naši šoli potekala marca in aprila. Zahvaljujem se vsem sodelavcem in učencem, ki ste se odzvali. Z vašo pomočjo bo sofinanciran nakup ultrazvoka srca za novorojenčke v Splošni bolnišnici Murska Sobota.


Zapisala: Tadeja Burić, koordinatorica akcije na OŠ Antona Ukmarja Koper

 

 

Drugošolci obeležili Dan Zemlje

20. 4. 2018

 

Drugosolci smo obeležili svetovni dan Zemlje in iz odpadnega materiala izdelali veliko novih izdelkov. Nastale so živalske figure, mesto, družabne igre, roboti in uporabni predmeti. Vse čestitke našim ustvarjalcem. Okolje bo tudi zaradi njih čistejše!

 

Izjemen uspeh učencev naše šole v robotiki

12. 4. 2018


12. 4. je bilo regijsko tekmovanje iz Robotike v Portorožu. Učenci so tekmovali v dveh kategorijah.

1. mesto – Tilen Jelen, ROBOsled Dirkač – SLEDIbot (samogradni)

Uspešni so bili še: Luana Pletikos Argenti, Špela Puhov, Mark Djurašević in
Maj Repek

1. mesto – Mark Placer in Rudi Škerlič, ROBOsled Dirkač – LEGObot

(LEGO MINDSTORM)

Uspešni so bili še: Diego Bonaca, Andrej Ilijevski, Fabian Fontanot in Matej Markuža.

Zapisal mentor: Tomo Drevenšek

 

GeoBio Dragonja: popis biodiverzitete v dolini Dragonja

7., 9. in 10. 4. 2018

 

Sedmošolci so 7., 9. in 10. aprila 2018 s pomočjo aplikacije iNaturalist poskušali popisati biodiverziteto v dolini Dragonje. Namen projekta GeoBio Dragonja je bil učence naučiti opazovati živo naravo okoli sebe. Učenci so s pomočjo mobilnega telefona ali tablice (v šoli imamo 28 tablic) poslikali rastline ali živali, poimenovati pa jo je pomagal ali računalnik ali pa učitelja Irena Kodrič Pasori in Peter Grbec. Učenci so bil nad terenskim delom navdušeni, saj so skupaj poslikali več kot 2200 slik rastlin in živali in poskušali prepoznati več kot 250 različnih vrst. Upamo tudi na pomoč skupnosti portala iNaturalist. Imeli smo se res lepo.
Projekt si lahko ogledate tukaj.

 

Prireditev Beremo z Rovko Črkolovko

9. 4. 2018
 
V ponedeljek, 9. aprila 2018, je bila zaključna prireditev bralnega tekmovanja Beremo z Rovko Črkolovko, ki so se jo udeležili vsi učenci 5. in 6. razreda. 
Uradni rezultati:
 
Najboljši bralci in naj komentar:
6. B je dosegel 1. mesto. 
 
Najboljše bralke so Lola Iglar (5. A), Gaja Vanessa  Kavčnik ( 6. A) in Helena Birsa (6. A), Gaja in Helena sta nagrajeni tudi za Naj komentar o prebrani knjigi.
Vsem nagrajencem čestitamo!
 
Objava v medijih:
 
Galerija: 
 
Mateja Kokošar, knjižničarka
 

 

Dan za spremembe 2018

7. 4. 2018

 

Na Osnovni šoli Antona Ukmarja Koper se zavedamo pomena prostovoljstva, zato se nenehno trudimo, da bi to približali tudi svojim učencem. Tako lahko s ponosom povemo, da smo bili v soboto, 7. aprila, tudi mi del vseslovenske prostovoljske akcije Dan za spremembe, ki jo je organizirala Slovenska filantropija.  Z enajstimi učenci, število je bilo omejeno, smo se odpravili v Obalni dom upokojencev Koper, kjer smo preživeli nekaj lepih ur s starejšimi občani, se z njimi pogovarjali in zabavali ob družabnih igrah. Zanje smo izdelali tudi ribice, ki so simbol akcije Dan za spremembe. 

Zahvala, da smo se imeli v soboto lepo, gre Obalnemu domu upokojencev Koper, uslužbencem in starostnikom. Zahvala gre tudi učencem, ki so bili pripravljeni preživeti svoj čas nekoliko drugače kot sicer. 

Tadeja Burić, koordinatorica akcije na OŠ Antona Ukmarja Koper

 

Regijsko srečanje mladih raziskovalcev

4. 4. 2018

 

Dne 4. 4. 2018 je potekalo regijsko srečanje mladih raziskovalcev. Na regijskem srečanju na fakulteti za management, univerze na Primorskem, smo se z učenci naše šole, predstavili z kar tremi inovativnimi idejami oziroma raziskavami.


Teme: 
1. Mini Prenosni generator, s katerim bi lahko proizvedel toliko energije, da bi napolnil svoj telefon ali prenosni računalnik, tablico kar v svojem žepu. Tu gredo čestitke učencu Maju Repku.
2. Energetika v našem vsakdanu, kjer je učenec Mark Djuraševič raziskoval porabo energije doma in alternativne rešitve zmanjšanja porabe in s tem stroškov.
3. Naslov teme Zakaj je nebo modro oziroma podnaslov: Mlečne maščobe primerljive z zrakom v naši atmosferi, sta raziskovala učenca Enej Dolšak Fabris in Fabian Fontanot ter na poskusih z mlekom in vodo dokazala, da se zgodi enak pojav sipanja svetlobe kot v naši atmosferi.


Ker smo na zagovoru raziskovalne naloge dosegli zadostno število točk, smo prejeli srebrno priznanje. Tako smo uvrščeni na državno srečanje v Murski Soboti.

Vsem učencem iskreno čestitamo!!

Mentor raziskovalnih nalog: Tomo Drevenšek

 

Četrtošolci v Hiši eksperimentov v Kopru

29. 3. 2018

 

V četrtek, 29. 3. 2018, smo se učenci 4. razreda v sklopu tehniškega dne odpravili v Koper in sodelovali pri naravoslovnih nalogah v Hiši eksperimentov, iskali smo zaklad v Pokrajinskem muzeju in si ogledali Pretorsko palačo. Obiskali smo tudi županovo sobo in se sprehodili v sejni sobi, kjer potekajo mestne seje…

 

Kolesarja, ki iz Francije kolesarita na Japonsko obiskala našo šolo

28. 3. 2018

 

V okviru izbirnega predmeta Turistična vzgoja smo 28. 11. 2018 na naši šoli gostili Lauro in Bienota, mlad francoski par, ki iz Francije potujeta s kolesom na Japonsko. Za pot načrtujeta okoli 18 mesecev. Povedala pa sta nam, da njun cilj ni Japonska, ampak pot sama. Na dan prekolesarita okoli 60 km, večinoma pa prespita pri ljudeh, ki so ju pripravljeni brezplačno gostiti. Za sporazumevanje uporabljata angleščino, francoščino in esperanto. Vsekakor čestitke za njuno odločenost. Učenci so veliko spraševali, verjamem, da je bilo srečanje zanimivo. Obljubila sta, da čez nekaj lep spet prideta na našo šolo, ko se bosta vračala nazaj v Francijo.

 

Otroški pevski zbor na državnem tekmovanju prejel zlato plaketo z odliko.

27. 3. 2018

 

V torek, 27. 3. 2018, je Otroški pevski zbor Antona Ukmarja Koper pod vodstvom zborovodkinje Ive Dobovičnik na državnem tekmovanju v Zagorju ob Savi dosegel odličen rezultat. S prepričljivim nastopom, ubranim prepletanjem glasov in doživeto interpretacijo je naš otroški pevski zbor prejel zlato plaketo z odliko! 

Med vsemi sodelujočimi otroškimi pevskimi zbori smo se uvrstili na tretje mesto v Sloveniji. 

Iskrene čestitke vsem nastopajočim in še veliko nadaljnjih pevskih uspehov!

 

Državno tekmovanje z elastomobili je v šolskem letu 2017/2018 potekalo v Ljubljani.

24. 3. 2018

 

15. državno tekmovanje elastomobilov (za nas 1. državno tekmovanje elastomobilov) je v šolskem letu 2017/18 potekalo 24. marca 2018 na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Letos smo se prvič odpravili z kar dvema elastomobiloma na tekmovanje. Po tekmovanju smo si šli še ogledat hišo eksperimentov. Pridobili smo nove izkušnje in nekaj zanimivega in uporabnega znanja iz fizike v samem tekmovanju in v hisi eksperimentov.

Čestitamo učencem Tilen Jelen, Diego Bonaca, Enej Dolšak Fabris, Matej Markuza, Maj Repek.

Projekt vodil in zapisal Tomo Drevenšek

 

Projekt: Odgovornost do sebe in di drugih

 

 

21. 3. 2018

 

Varnost pri delu je bistvenega pomena za sproščeno in prijetno vzdušje pri pouku tehnike in tehnologije in drugih dejavnostih, ki se izvajamo v naših tehniških učilnicah.  Učilnica oziroma delavnica za tehniko in tehnologijo je prostor, kjer se učenci naučijo rokovati z orodjem in upravljati z nekaterimi stroji. S tem se izpostavljajo nevarnosti za poškodbe. Ker moramo biti aktivni pri zagotavljanju varnega dela smo učencem predstavili izziv s katerim bi skupaj ustvarili veljaven pravilnik oziroma navodila za varno delo.

Skupaj z učenci smo ugotovili, kako se je potrebno v delovnih prostorih obnašati. Tako smo oblikovali skupek pravil, ki se jih moramo dosledno držati vsi. Od dogovora z učenci in doslednosti učitelja je odvisna stopnja varnosti dela v delavnici. Tako smo na naši šoli poskrbeli, da so stroji, učila, oprema in naprave v skladu z veljavnimi normativi in standardi in da zagotavljajo varno izvajanje dejavnosti. S tem se lahko izognemo marsikateri nevšečnosti pri delu.

Čestitamo učencem za uspešno izpeljan projekt.

Zapisal in vodil projekt: Tomo Drevenšek

 

31. Roševi dnevi

21. 3. 2018

 

V sredo, tj. 21. 3. 2018, sva bili z učenko Špelo Puhov na Osnovni šoli Frana Roša Celje na podelitvi literarne nagrade, ki jo je Špela dobila v okviru literarnega natečaja Roševi dnevi. Po uvodnem pozdravu so sledile delavnice leposlovnega pisanja s mag. Suzano Tratnik. Po kosilu so učencem podelili priznanja za dobro napisana literarna dela. Nekaj del, ki so napisali na delavnici, so učenci prebrali. Podarili so nam tudi zbornik 31. Roševi dnevi z besedili najboljših avtorjev. Po 15. uri smo se zapeljali do Roševe rojstne hiše, kjer so sorodniki predstavili njegova dela in njegovo življenje. Zaključek srečanja je bil organiziran na Glasbeni šoli Celje. Pripravili so nam nekaj glasbenih točk, pogovor o literaturi z nagrajenci in končno podelitev nagrad najboljšim trem.

Mentorica: Maja Starc Šinigoj

 

Šola v naravi malo drugače

12. 3. - 16. 3. 2018

 

Učenci, ki se niso udeležili smučarske šole v naravi, so se lepo imeli v bazenu in na potepanju po Izoli in Piranu.

 

Petošolci v šoli v naravi na Cerknem

12. 3. - 16. 3. 2018

 

Sporočamo vam, da se petošolci imajo zelo lepo. Utrinke si lahko ogledate v galeriji slik.

 

Naši učenci srebrni na občinskem prvenstvu v košarki

28. 2. 2018


Dne 28. februarja 2018 je na OŠ Koper potekalo občinsko prvenstvo v košarki. Naši dečki so dosegli odlično 2. mesto. Čestitke.

 

Prvošolčki hranili lačne ptičke.

14. 2. 2018

 

 

Pustne maske obiskale Obalni dom upokojencev  Kopru

13. 2. 2018

 

V torek, 13. februarja 2018 smo na šoli priredili pustno povorko. Obiskali in razveselili smo starejše občane, ki so nastanjeni v Obalnem domu upokojencev Koper na Markovcu.

 

Evropski projekt Steam4youth

9. 2. 2018

 

Institut »Jožef Stefan« kot partner sodeluje v evropskem projektu STEM4youth, katerega cilj je navdušiti mlade za študij naravoslovnih in tehniških ved. V okviru projekta na Institutu pripravljajo zanimive učne programe s področja kemije, s poudarkom na interaktivnosti in izvedbi eksperimentov s strani učencev oziroma dijakov samih, in sicer na izbranih aktualnih podpodročjih – mednje spadajo nanotehnologija, energetska učinkovitost ter kemija v povezavi s transportom, medicino, športom, kmetijstvom in proizvodnjo. Ciljna skupina so otroci in mladostniki v starosti 14-19 let.


Naša šola sodeluje v testiranju naprednih učnih programov s področja kemije, ki so jih pripravili na Institutu »Jožef Stefan«. Učenci devetega razreda izvajajo eksperimente različnih učnih programov; od transporta, medicine, športa …

 

Druga XXXXL izdaja šolskega časopisa MC novice

7. 2. 2018

7. februarja 2018 je izšla že druga XXXXL izdaja šolskega časopisa MC novice. Izvoda časopisa ni potrebno kupiti, ogledate si ga lahko na šolskem hodniku v živo ali pa na šolski spletni strani. Čestitke avtorijem Maju in Gregi (9.c), Evi in Maju (8.b), Niku (7.c), Valentini, Tiji in Bastianu (7.b) ter Izi in Umi (6.c) za izvirnost. Čestitke tudi mentorici Nataši Režek.

 

Proslava kulturnega dne

7. 2. 2018

 

Vabimo vas, da si ogledate galerijo slik iz proslave in kulturnega dne za 9. razrede.

 

Obisk predstavnikov japonske ambasade

7. 2. 2018


7.februarja 2018 so nas obiskali predstavniki japonske ambasade: atašejka Mitoko Kunii, Matej Črnjavič in Miroslav Gavran.
Predstavnike so sprejeli učenci 6.c razreda. Namen dogodka je bil učencem približati Japonsko in jim približati delček japonske kulture. Cilj aktivnosti je bil predstavitev tradicionalne ročne spretnosti IKEBANE. Učenci so spoznali kaj je ikebana in se preizkusili v kreativnosti pri oblikovanju svoje ikebane. Bilo je zanimivo.


Za Japonce ima cvetje poseben pomen. Najpomembnejši koledarski mesec je za Japonce april, ko zacvetijo češnje. To je obdobje, ko Japonci začnejo sejati riž. Zanimivo je, da takrat začne tudi njihovo novo šolsko leto, ki traja od aprila do marca naslednje leto.
Med obiskom smo uživali.

Tatjana Dominić Radivojević

 

Likovni natečaj Geografija 2018

3. 2. 2018

 

V petek, 3. februarja 2018, se je zaključil vsakoletni likovni natečaj Geografija 2018. Sodelovali so lahko učenci od 6. do 9. razreda naše šole, ki so združili znanje geografije in likovne umetnosti. Najlepše likovne izdelke si lahko ogledate v spodnji galeriji.

 

Naši učenci so se udeležili regijske ravni Svetovnega pokala znanja (World Scholar's Cup)

3. 2. 2018

 

V soboto 3. 2. in nedeljo 4. 2. 2018 je v Ljubljani potekala regijska raven Svetovnega pokala znanja (World Scholar's Cup). Udeležilo se ga je 30 učencev z naše šole, skupno število tekmovalcev pa je presegalo 400 učencev in dijakov.

Letošnja tema je bila An entangled world (Zapleten svet). Pomerili so se v štirih kategorijah (kvizu, testu, debatah in skupinskem spisu) in se poleg tekmovanja tudi zelo zabavali. Dosegli so odlične rezultate in se prav vsi uvrstili na naslednjo stopnjo tekmovanja Global Round.


Mentorica Tjaša Lutar Kafol.

 

Razstava Pot knjige, od avtorja do bralca

31. 1. 2017

 

Razstava Pot knjige, od avtorja do bralca, ki potuje po slovenskih šolah in knjižnicah, je v mesecu januarju 2018 prispela tudi na našo šolo. Po razstavi, ki prikazuje nastanek knjige, so vse učence od 4. do 6. razreda, vodili učenci 8. in 9. razreda, ki so jim vsebino približali na izviren vrstniški način.

Mateja Kokošar, knjižničarka
 

 

Ogled hotela Kempinski Palace Portorož v okviru izbirnega predmeta Turistična vzgoja

17. 1. 2018

 

V sredo, 17. 1. 2018, so se učenci izbirnega predmeta Turistična vzgoja odpravili raziskovat hotel Kempinski Palace Portorož, ki velja za najlepši hotel v Sloveniji. Na terenskih vajah so učenci spoznali edini hotel s petimi zvezdicami in oznako "superior" v Sloveniji in možnosti zaposlitve v turizmu. Na koncu terenskih vaj smo si za zaključek privoščili še okrepčilo.

 

Planinska skupina Ukmarkacija na izletu proti Izoli

13. 1. 2018

 

V soboto, 13.januarja 2018, se je planinska skupina UKMARkacija, kljub kar vetrovnemu vremenu, odpravila na izlet ob obali proti Izoli. Spremljali so nas dobra volja, galebi in sonce. Imeli smo se zelo lepo. Otroke sta spremljali učiteljici Nadja in Andreja.

 

Veseli december na naši šoli

5. 1. 2017

 

V decembru 2017 je potekalo na naši šoli veliko prireditev. Oglejte si predstavitve v galerijah slik.

1. DOBRODELNI BAZAR

2.  NASTOP

3. PROSLAVA IN NASTOP UČENCEV

 

Obisk mehiške restavracije

3. 1. 2018

 

V sredo, 3. 1. 2018, smo z učenci izbirnega predmeta španščina obiskali mehiško restavracijo Mama chico v Planet Tušu v Kopru. Učenci so izbirali med mnogo jedmi in tako spoznali mehiško kulinariko. Skupaj smo preživeli prijetno popoldne in si voščili uspešno, zdravo in veselo leto.

Učiteljica Maša Avsenak Zobec

 

Naši učenci obiskali Rdeči Križ Koper

22. 12. 2017

 

Mladi člani Rdečega križa in prostovoljci OŠ Antona Ukmarja Koper smo v sredo, 20. 12. 2017, obiskali sedež Rdečega križa Koper. Prinesli smo jim ogromno pripomočkov za osebno nego, ki smo jih zbrali v zbiralni akciji »ZA OTROKE V STISKI«.
Na sedežu Rdečega križa so nas lepo sprejeli, nam razkazali njihove prostore ter nas seznanili z njihovim delom.
Podarili so nam  drobna darila, naši šoli pa zahvalo.

Mentorici: Jasna Bonaca Miklavčič in Alenka Veselica

 

Učenci iz skupine Ukmarjetke obiskale starejše občane

20. 12. 2017

 

V sredo, 20. decembra 201 so učenci iz skupine UKMARJETKE obiskali starejše občane v Obalnem domu upokojencev Koper. Pripravili so jim  glasbeno presenečenje. Namen srečanja je bil podariti nekaj časa in svojih talentov našim starostnikom. Utrinki.