UČITELJICA PALČICA POMAGALČICA IN NJENI ŠKRATKI

Nekega čarobnega zimskega jutra sem ob otroškem petju zimskih melodij postala PALČICA POMAGALČICA. Lučke na dreveščku v učilnici so veselo utripale. Otroci so prepevali v krogu prijateljstva in na njihovih obrazih je sijala posebna sreča. V decembru so pridno sodelovali v humanitarni akciji zbiranja pripomočkov za osebno higieno in takrat so v njihovih očeh gorele iskrice ponosa, iskrenega veselja. V njihovih pogledih je bilo čutiti misel - pomagati in deliti z nekom, je lepo. Tedaj so v meni prižgali prav posebno lučko in željo, nadaljevati s tem, kar so oni začeli.

Odločila sem se, da bom tudi jaz pogumna in da bom lučko dobrodelnosti ponesla naprej. Začela sem v svoji družini, med prijatelji, v moji vasici, med učitelji in učiteljicami, sedanjimi in bivšimi učenci, med njihovimi starši, ki jih že dolgo nisem videla, med študenti, ki bodo nekega dne postali učitelji.... Poslala sem vabilo in upala, da mi uspe. Zapisala sem nekaj dragocenih misli svojih drugošolcev in dopisala - pridružite se mi, skupaj bomo osrečili tiste, ki si v teh dneh ne zmorejo pričarati toplih, mehkih, igrivih trenutkov.

Izbrala sem DRUŠTVO KRIŽEMROK, ker njihovi prostovoljci pri obdarovanju uporabijo VSE, kar dobijo. Njihovi varovanci, pravi moj Palček Pomagalček Tomo, so najbolj veseli igrač. Staršem brez služb koristi tudi karkoli za šolo, saj so ti stroški, tudi za njih nujni. Niti v najlepših sanjah si nisem upala sanjariti o lučki sreče, ki je začela potovati, potuje in še kar potuje. Z dobordelnimi škratki, ki sem jim lahko podarila objem in toplo misel, smo polnili škatlo, polnili smo avto in napolnili smo tudi avtodom. Z avtodomom smo pakete sreče in vrečke veselja odpeljali v Ljubljano, Logatec, Vrhniko in z njimi obdarili tudi otroke v Mariboru ter na obali. Skupaj smo obdarili 250 otrok.

Tudi otroci v stiski bodo veseli!

Živim in pišem pravljico o dobrosrčnih malih škratkih, ki spreminjajo svet.

Moji škratki pa tiho šepetajo: “SKUPAJ NAM JE USPELO”.

Hvaležna Palčica Pomagalčica Larisa

 

49344935 490545684803455 128559297566081024 n 11