V lanskem šolskem letu je kuharska ekipa naše šole dosegla najvišje število točk na regijskem tekmovanju za Zlato kuhalnico v Izoli. Kuharska ekipa; Gregor Petrič, Jakob Sardoč in Mark Djuraševič, je morala pripraviti kranjsko klobaso kot osnovno sestavino glavne jedi in sladke kuhane štruklje.


Za pripravljene jedi so dosegli srebrno priznanje na regijskem tekmovanju v Izoli in se uvrstili na državno tekmovanje, ki je 18. oktobra 2017 potekalo na 64. Gostinsko turističnem zboru Slovenije v Kranjski Gori. Na tekmovanju se je za bronasto, srebrno in zlato kuhalnico potegovalo 16 ekip.


Tekmovanje je potekalo v ovalni dvorani hotela Ramada resort, pod opazovanjem stroge 5 članske komisije priznanih slovenskih kuharjev, pred obiskovalci zbora. Kljub temu, da so se naši ekipi ponesrečili štuklji, so fantje uspeli pripraviti vrhunsko pripravljeni meni: Ocvrta kranjska klobasa s koruznimi kosmiči, pire rdečega zelja s hrenovo omako in kuhane sirove štruklje. Za uspešno izpeljano delo ekipi čestitamo.
V osmih letih sodelovanja je to prva ekipa, naše šole, ki je prijela Priznanje za sodelovanje na državnem tekmovanju za Zlato kuhalnico.
Čestitamo ekipi osnovne šole iz Železnikov, ki je prijela Zlato kuhalnico.

Mentorica: Tatjana Radivojević