Spoštovani,

v zadnjih dneh na Osnovni šoli Antona Ukmarja Koper opažamo povečano število okužb s SARS- CoV-2. Razredniki vas bodo v primeru take okužbe v vašem oddelku obvestili s sporočilom staršem na mail. Prosimo vas, da ste pozorni na zdravje in v primeru znakov okužbe sledite spodnjim navodilom Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Pomembno je, da v obdobju 7 dni od zadnjega tesnega stika z osebo s covid-19 pozorno spremljajte otrokovo zdravstveno stanje. Če se v tem času pojavijo simptomi ali znaki bolezni covid-19 (slabo počutje, prehladni znaki, kašelj, vročina, težko dihanje, glavobol, bolečine v mišicah, izguba vonja ali okusa, bolečine v žrelu …), ostanite doma in pokličite izbranega osebnega ali dežurnega zdravnika, kjer boste prejeli nadaljnja navodila. Izbrani osebni zdravnik bo ocenil, ali je potrebna napotitev na vstopno točko zdravstvenega doma za odvzem brisa.

Priporočamo izvedbo samotestiranja v domačem okolju. V primeru pozitivnega rezultata samotestiranja obvestite izbranega osebnega zdravnika, ki otroka napoti na potrditveni test. V primeru, da je izbrani osebni zdravnik odsoten, pokličite na vstopno točko, kjer izvajajo testiranje in jih prosite za  termin potrditvenega testiranja. Otrok do rezultatov potrditvenega testa ostane doma. Če je rezultat potrditvenega testa negativen in je otrok brez simptomov ali znakov značilnih za covid-19, lahko obiskuje VIZ. V primeru, da ima otrok simptome, se o vrnitvi v VIZ posvetujte s pediatrom oz. izbranim osebnim zdravnikom. Če je rezultat potrditvenega testa pozitiven, o tem obvestite izbranega osebnega zdravnika, ki otroku odredi izolacijo. Prosimo, da nas o potrjeni okužbi otroka obvestite v obdobju 12 ur od potrditve.

Ključne informacije o koronavirusu SARS-CoV-2 so dostopne na naslednji povezavi:  https://www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov.

Z lepimi pozdravi,

Andrej Mlinar, ravnatelj šole.

Dostopnost