Alen Hodžić je nekdanji učenec naše šole, ki je košarko vzljubil prav na parketu velike telovadnice OŠ Antona Ukmarja Koper. Kot najstnik je s svojo kariero pričel v Kopru, kjer je prestal vse kategorije ŠD Koš Koper. Pri 19-ih letih je prestopil v ljubljanske Parklje, kasneje k Sixt Primorski, kjer je v drugi sezoni postal kapetan in se uveljavil kot pomemben igralec. Leta 2020 je prav tako ponosno debitiral v dresu slovenske članske reprezentance, sedaj pa igra pri klubu Cedevita Olimpija.

Košarkarja Alena Hodžića odlikujeta dobra igra v obrambi in pozitiven značaj, ki se kaže tudi v tem, da se je odločil donirati svoj podpisani dres, za katerega bo potekala licitacija na naši šoli.

Pričela se bo v torek, 3. 5. 2022 in trajala bo do torka, 24. 5. 2022. Zbrani znesek bo namenjen ŠOLSKEMU SOCIALNEMU SKLADU.  Ponudbe za ceno dresa bo možno dnevno višati za najmanj 10 evrov, kar bo razvidno na spletni strani šole. Izročitev podpisanega licitiranega dresa bo na Ukmarjev dan, 26. 5. 2022.

Osnovna šola Antona Ukmarja Koper skupaj s košarkarjem Alenom Hodžićem poziva vse zainteresirane, da ponudbe za podpisani dres, katerega izklicna cena je 100 evrov, pošljete na elektronski naslov petra.piciga@antonukmar.si.

Dostopnost